Καντάδες (Μαντολινάτα & Χορωδία Φώτη Αλέπωρου)

Project Description

Καντάδα!

Η καντάδα στην Ελλάδα όπως την έζησα μέσω της μαντολινάτας και χορωδίας του Φώτη Αλέπωρου.

Το μαντολίνο στην Ελλάδα έχει γράψει την δικιά του σημαντική ιστορία, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως είναι τα Ιόνια νησιά, η Κρήτη αλλά και στην Αθήνα. Αυτό το ιστολόγιο είναι σχετικό με το μουσικό είδος που άνθησε στην Ελλάδα με βάση το μαντολίνο και τις μαντολινάτες, την Καντάδα.

 

Οι καλύτερες καντάδες των Ιονίων νησιών (The Best Kantades from Ionian Islands) – CD απο τον Φώτη Αλέπωρο (~1983)

Ο δίσκος αυτός έιναι αντίγραφο απο παλιά ηχογράφηση (αρχικά διαθέσιμη σε κασέτα) της Μαντολινάτας και Χορωδίας του Φώτη Αλέπωρου. Με αυτή την ορχήστρα απο το 1976 και μέχρι τη διάλυση της το 2007 όταν “έφυγε” ο μαέστρος και ιδρυτής της, έπαιζα Μαντόλα Σόλ.

Με έκλπηξη ανακάλυψα αυτό το δίσκο να πωλείται ακόμη στα νησιά του Ιονίου πέλαγους (Κεφαλονιά, Κέρκυρα κλπ.). Αγόρασα ένα αντίγραφο κατά τη διάρκεια των διακοπών μου στην πανέμορφη Κεφαλλονιά το καλοκαίρι του 2014.

Kantades Fotis Aleporos

 

Ελληνική Καντάδα – Διάβασε άρθρα απο τις περιπέτειές μου (και όχι μόνο τις δικές μου)

18Dec, 2014

Agrambelli (Η Αγράμπρελη)- A beautiful Song from Mandolin Orchestra & Choir of Fotis Aleporos – tMt TV #46

By |December 18th, 2014|Categories: Greek Kantades, Mandolin Videos|Tags: |Comments Off on Agrambelli (Η Αγράμπρελη)- A beautiful Song from Mandolin Orchestra & Choir of Fotis Aleporos – tMt TV #46

Agrambeli Although I am Greek, I have spent thousands of hours (yes, really) during these last years writing about the mandolin but without focusing on Greece. I did that on purpose to point the [...]

Project Details

Categories:

Share This Story, Choose Your Platform!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go to Top